top of page

Разлики между гранитогреси Double Charge и Glazed Vitrified (GVT)

Ако търсите подови настилки за новия офис или Вашия мечтан дом, то тогава най- вероятно сте се сблъскали с разнообразието от формати, шарки и крайни покрития на гранитогресите и сте търсили отговор за широкия ценови диапазон, в който се предлагат наглед еднакви плочки.

Гранитогресите Double Charge и Glazed Vitrified (GVT) са керамични плочки с много ниска порьозност. Те са здрави, издръжливи и устойчиви на петна и драскотини, страхотна алтернатива на подовата настилка от мрамор и гранит. Много физични свойства са еднакви и за двата вида гранитогреси като водопоглъщане, ниска порьозност и производственият процес е 70% еднакъв и за двете плочки. Те се произвеждат с помощта на смес от глини, кварц, силициев диоксид, сода, калиев фелдшпат, порцеланова глина, талк на прах, натриев силикат, STPP, различни цветове, химикали. Плочките се изработват с хидравлична преса по зададени във формите подходящи размери.

Има объркване по отношение на разликата между Double Charge и Glazed Vitrified плочки. Основната разлика между тези две плочки е подготовката на повърхността и дизайните върху тях.

Glazed Vitrified плочките се правят с помощта на дигитален печат. Изображенията се създават с помощта на компютърни програми като Adobe Photoshop и след това дизайните се отпечатват върху повърхността на плочките с помощта на широкоформатни цифрови мастиленоструйни принтери. Всеки тип дизайн, текстура и повърхности могат да бъдат персонализирани в тези плочки. Върху повърхността на плочките се нанася слой глазура, който е под 1 мм. Тъй като има слой глазура, те не са подходящи за интензивен трафик, тъй като слоят на дигиталния печат може да избледнее с течение на времето. Основно се категоризират в два типа.

  • GVT – глазирани плочки (матово покритие)

  • PGVT – Полирани глазирани плочки (гланцово покритие)

Double Charge плочките се произвеждат чрез пресоване на два слоя прах. Най-лесният начин да ги забележите е да погледнете отстрани, ще има разлика от два слоя. Горният слой се състои от цветни пигменти и долният слой на основната част.

Дизайните на тези плочки са направени с помощта на цветни пигменти върху хранилки, прикрепени към пресата, чрез която се отпечатва върху повърхността им шаблона с двоен слой пигмент. Този процес не позволява сложни шарки, но води до по- здрава и дълготрайна повърхност на плочките, подходяща за обекти с голям трафик. Дизайнерският слой не трябва да е с дебелина повече от 4мм, което може да отслаби здравината на плочката. Предлагат се различни форми за различни дизайни, определени според количеството цвят.

След преминаване през пещта, плочките се оставят от 12 до 48 часа за охлаждане. За гланцово покритие Double Charge плочките първо преминават през машина за калибриране, където диамантените ролки се използват за малки драскотини по повърхността им. След това се използва полираща машина, която нанася нанопокритие, което ги предпазва от надраскване и спомага за лесната им поддръжка и почистване, а машината за оразмеряване придава перфектния завършек на плочките.
6 преглеждания0 коментара

留言


bottom of page